Rodac schaaltjes

Bent u op zoek naar een betrouwbare methode voor microbiologische analyses? Rodac schalen zijn de ideale oplossing voor professionals in laboratoria en onderzoeksinstellingen. Deze schalen, bekend om hun precisie en gebruiksgemak, zijn essentieel voor het kweken van micro-organismen op een voedingsbodem. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is een Rodac schaal?

Een Rodac schaal (Replicate Organism Detection And Counting) is een petrischaal die specifiek ontworpen is voor het uitvoeren van microbiologische analyses van oppervlakken. Deze schalen worden voornamelijk gebruikt voor het controleren van de hygiëne binnen diverse omgevingen, zoals de voedingsindustrie, ziekenhuizen, en farmaceutische laboratoria. De Rodac schalen zijn voorgevuld met een voedingsbodem die geschikt is voor de groei van micro-organismen.

Het unieke aan Rodac schalen is hun ontwerp dat een convex oppervlak heeft. Dit maakt het mogelijk om direct contact te maken met het te testen oppervlak. Wanneer de schaal op het oppervlak wordt gedrukt, nemen eventueel aanwezige micro-organismen over op de voedingsbodem. Na incubatie kunnen de micro-organismen die gegroeid zijn, worden geteld en geïdentificeerd, wat inzicht geeft in de mate van besmetting of de effectiviteit van schoonmaakprocedures.

Wat zijn de voordelen van een Rodac schaal?

Rodac schalen bieden meerdere voordelen voor microbiologische analyses en hygiënecontroles, met name in omgevingen waar steriliteit en contaminatie preventie cruciaal zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Directe bemonstering: Rodac schalen zijn ontworpen voor direct contact met het te testen oppervlak, wat het verzamelen van monsters vereenvoudigt zonder de noodzaak voor complexe apparatuur of procedures.
  • Gebruiksgemak: Ze zijn voorgevuld met een voedingsbodem, klaar voor gebruik, wat tijdsbesparing oplevert en de kans op fouten tijdens de voorbereiding vermindert.
  • Specifieke toepassingen: Dankzij het unieke ontwerp kunnen Rodac schalen gebruikt worden voor gerichte analyses op specifieke locaties en oppervlakken, wat helpt bij gedetailleerde hygiëne-inspecties.
  • Nauwkeurige resultaten: De groei van micro-organismen op de voedingsbodem na incubatie maakt een accurate kwantificering en identificatie van contaminanten mogelijk, essentieel voor kwaliteitscontrole en het voldoen aan regelgeving.
  • Diverse voedingsbodems: Rodac schalen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten voedingsbodems, waardoor ze geschikt zijn voor het detecteren van een breed scala aan micro-organismen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het onderzoek.
  • Efficiëntie in controleprogramma's: Ze zijn een effectief hulpmiddel binnen programma's voor infectiepreventie en kwaliteitscontrole, vooral in sectoren zoals de voedingsindustrie, gezondheidszorg, en farmaceutische productie.
  • Verbetering van hygiënestandaarden: Door regelmatig gebruik van Rodac schalen kunnen bedrijven en instellingen hun schoonmaak- en desinfectie processen optimaliseren, wat leidt tot een hoger niveau van hygiëne en veiligheid.
  • Economisch voordelig: Hoewel ze een gespecialiseerd hulpmiddel zijn, bieden Rodac schalen een kosteneffectieve oplossing voor oppervlaktecontaminatietests, vooral wanneer je de potentiële kosten van contaminatiegerelateerde problemen in overweging neemt.

Waar kun je een Rodac schaal kopen?

InstruLabo is uw betrouwbare partner voor laboratoriumbenodigdheden en -instrumenten. Onze Rodac schalen voldoen aan de hoogste standaarden voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Heeft u interesse in dit product of in een van onze andere laboratoriumartikelen? Bestel nu eenvoudig online. Mocht u twijfelen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Search engine powered by ElasticSuite