Detergent (Zeep)

Op zoek naar vloeibare detergenten? Een detergent is een ander woord voor reinigingsmiddel. Met een detergent wordt bijna altijd een reinigingsmiddel voor oppervlaktes bedoeld. Bij Instrulabo is er een ruime keuze aan RBS detergenten. 

... Lees meer
18 producten
Sorteer op

Wat is een detergent?

Met een detergent kan elk reinigingsmiddel bedoeld worden. Specifiek gezien is een detergent een reinigingsmiddel voor oppervlaktes. Detergenten worden aangeboden in veel verschillende vormen, zoals: vloeibaar, vast, poeder, pasta, etc. Detergenten zijn bestemd voor industrieel gebruik.

Het verschil tussen zeep en detergent

Er bestaan veel verschillende soorten zeep en detergent, maar wat nu eigenlijk het verschil tussen zeep en detergent? Is er wel een verschil of is het precies hetzelfde?

Zeep en detergent zijn eigenlijk heel erg verschillend van elkaar, terwijl ze wel dezelfde werking hebben.

Zeep

Zeep wordt bijna alleen maar gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Daarom zijn zepen ook makkelijk biologisch afbreekbaar. Zeep kun je kopen in als harde zeep, zachte zeep, vloeibare zeep of als zeepvlokken.

Detergent

Detergenten worden synthetisch samengesteld en er worden additieven aan toegevoegd. Doordat er additieven worden toegevoegd ontstaan er andere pH-waardes bij de detergenten. Detergenten zorgen ervoor dat vet in water kan oplossen. Detergenten staan daarom dus ook wel bekend als vetminnende zepen. Met een detergent wordt bijna altijd een reinigingsmiddel voor oppervlaktes bedoeld.

Wat betekent detergent?

Detergent is een reinigingsmiddel dat wordt gebruikt om vuil en vlekken van oppervlakken te verwijderen. Het bevat oppervlakte-actieve stoffen, die helpen om olie, vet en ander vuil op te lossen in water, zodat ze gemakkelijk kunnen worden afgespoeld.

Contact

Detergent kopen? Of heb je nog vragen over één van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite