Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn een handig hulpmiddel in het laboratorium. Deze handschoenen beschermen u tegen bacteriën en virussen en de biologische risico’s die deze met zich meenemen. U kunt een paar latex handschoenen gemakkelijk weggooien nadat u ze heeft gebruikt. Zo minimaliseert u de kans op besmetting en beschadiging van u en uw omgeving. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Het gebruik van Latex handschoenen

Latex handschoenen worden gebruikt om tegen infecties en chemicaliën te beschermen. Bij InstruLabo zijn latex handschoenen in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo zijn er latex handschoenen met poeder beschikbaar, maar ook poedervrije latex handschoenen. Het poeder in een latex handschoen is maiszetmeel. Dit poeder maakt het makkelijker om latex handschoenen aan te trekken. Latex handschoenen zijn flexibel en zitten comfortabel door de elastische stof waarvan ze zijn gemaakt. Echter kan het zijn dat het maiszetmeel een reactie heeft op de stoffen waarmee u werkt. In dit geval is het beter om poedervrije latex handschoenen te dragen.

Latex handschoenen voorzorgmaatregelen

Het is belangrijk dat u, voordat u latex handschoenen aandoet, uw handen goed wast en droogt. Zorg ervoor dat, wanneer u de handschoenen gebruikt en in contact met bepaalde stoffen komt, u niet uw gezicht, kleding, omgevingsmaterialen (o.a. deurknoppen, leuningen) of andere persoonlijke beschermingsmiddelen aanraakt. Medische handschoenen bestaan uit verschillende certificeringsnormen: EN 420, EN 388 en EN 374. EN 420 handschoenen hebben de algemene vereisten, EN 388 handschoenen beschermen tegen mechanische risico's en EN 374 handschoenen beschermen tegen chemicaliën en micro-organismen. Kijk dus goed welke handschoenen u nodig heeft. Zo maakt u gemakkelijk de beste keuze bij InstruLabo.  

Latex handschoenen kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar latex handschoenen? Heeft u nog vragen over latex handschoenen of over een van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite