Handgel (desinfectie)

Handgel kopen? Zorgen dat je handen goed gedesinfecteerd zijn is nog nooit zo belangrijk geweest. Desinfecterende handgel met pompje kun je eenvoudig bestellen bij InstruLabo. De handgel pompjes zijn 500 ml en je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden. 2, 4, 8 of 12 stuks. De handgel is op voorraad en heeft gratis verzending! 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Desinfecterende handgel

Handgel is een vloeibaar schoonmaakmiddel of desinfectiemiddel. In een laboratorium, ziekenhuis, of gewoon voor thuis is het belangrijk dat de handen goed gedesinfecteerd zijn. Een normale handgel is niet voldoende om de bacteriën te doden. Om je handen echt goed te kunnen ontsmetten heb je een handgel nodig met een alcoholpercentage van minimaal 70%. Alcohol zorgt ervoor dat virussen, bacteriën en schimmels geen kans hebben om te overleven.

In desinfecterende handgel is ethanol de werkzame stof die eventuele ziektekiemen op je handen doodt zoals bijvoorbeeld het coronavirus. De concentratie van ethanol in desinfecterende handgel is vaak hoger dan in cosmetische handgel. Andere werkzame stoffen die in desinfecterende handgel kunnen zitten en ziektekiemen doden zijn chloorhexidinedigluconaat, waterstofperoxide en bifenyl-2-0l. 

Wanneer desinfecterende handgel gebruiken?

Desinfecterende handgel gebruikt u wanneer u niet de mogelijkheid heeft om uw handen te wassen met water en zeep. Dit kan dus ook al zijn nadat u uw neus heeft gesnoten. Zorg wel dat u desinfecterende handgel gebruikt, want met cosmetische handgel is de kans kleiner dat u alle bacteriën doodt. 

Belangrijk bij gebruik van handgel

Het gebruik van desinfecterend handgel is in de afgelopen jaren flink gestegen. Zorg dat bij gebruik van desinfecterende handgel altijd de gebruiksaanwijzing wordt gelezen en let op de aanbevolen dosering en inwerkingstijd. Verkeerd een veelvuldig gebruik van handgel kan leiden tot ongewenste effecten, zoals irritatie of een allergische reactie op de huid. Ook geldt bij handgel dat door verkeerd gebruik de ziektekiemen minder goed of helemaal niet worden gedood. Het is ook nog mogelijk dat de ziektekiemen resistent worden tegen de handgel. Wat als laatste nog belangrijk is bij gebruik van handgel, is dat de desinfecterende vloeistof ook de onschadelijke en nuttige ziektekiemen doodt terwijl deze ons helpen beschermen tegen schadelijk ziektekiemen. 

Desinfecterende handgel kopen?

Heeft u interesse in de desinfecterende handgel van InstruLabo? Wij helpen u graag bij enige vragen over onze desinfecterende handgel of andere producten. Neem dus zeker contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite