Regenereerzout voor vaatwasser

4 producten
Sorteer op

Het regenereerzout herstelt de werking van de waterontharder in de vaatwasser. In het leidingwater dat uit de kraan komt zit kalk en magnesium. Water met veel kalk en magnesium wordt ook wel 'hard' water genoemd.

In vrijwel elke vaatwasser zit een waterontharder om kalk en magnesium uit het water te halen. Als dit niet goed gebeurt, krijg je witte aanslag op je producten in de vaatwasser.

Zonder regenereerzout raakt de waterontharder na verloop van tijd verzadigd en doet dan niet meer goed zijn werk.

Belangrijk is om het juiste zout te gebruiken, want niet ieder zout is regenereerzout. Zo is keukenzout ongeschikt voor deze toepassing. Er zijn namelijk een paar belangrijke verschillen tussen regenereerzout en keukenzout. Het onthardingszout is grof van structuur waardoor het geleidelijk oplost en het dus gelijkmatiger wordt verbruikt. Daarnaast zit er vaak ook anti-klonteringsmiddel in om te voorkomen dat het verstoppingen veroorzaakt in de vaatwasser. Verder is broxo zout (zoals regenereerzout ook vaak wordt aangeduid) zeer puur en is het ontwikkeld om geen resten achter te laten.

Gebruik dus altijd regenereerzout dat bedoeld is voor gebruik in vaatwassers. Het niet gebruiken van regenereerzout leidt tot kalk in het water, wat zal leiden tot snellere slijtage van de vaatwasser. Hoe grover het zout, des te geleidelijk zal het worden opgenomen. Gebruikt men de vaatwasser dagelijks, dan is grof zout aan te bevelen. Bij incidenteel gebruik van de vaatwasser is mogelijk fijn regeneerzout beter.

Voor vragen over dit product: sales@instrulabo.nl

Search engine powered by ElasticSuite