Pipettenspoel apparaat

Bent u op zoek naar een efficiënte oplossing voor het reinigen van uw laboratoriumpipetten? Een pipetten spoelapparaat is de perfecte oplossing. Dit innovatieve apparaat is ontworpen om het reinigingsproces van pipetten te stroomlijnen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Of u nu een groot aantal pipetten tegelijk moet schoonmaken.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is een pipetten spoelapparaat?

Een pipetten spoelapparaat is een gespecialiseerd laboratoriuminstrument dat wordt gebruikt voor het efficiënt en grondig reinigen van pipetten. Pipetten zijn essentiële laboratoriumtools voor het nauwkeurig meten en overbrengen van vloeistofvolumes, en hun zuiverheid is cruciaal voor de betrouwbaarheid van laboratoriumtests en experimenten. Het spoelapparaat maakt het mogelijk om meerdere pipetten tegelijk te reinigen, waardoor het reinigingsproces aanzienlijk wordt versneld en gestandaardiseerd.

Hoe werkt een pipetten spoelapparaat?

Het apparaat werkt door water of een reinigingsoplossing door de pipetten te circuleren, waardoor resterende chemicaliën, biologische materialen, of andere verontreinigingen effectief worden verwijderd. Dit proces kan handmatig of automatisch zijn, afhankelijk van het model van het spoelapparaat. Automatische pipetten spoelapparaten bieden vaak verschillende reinigingscycli en kunnen uitgerust zijn met droogfuncties om de pipetten na het reinigen te drogen. 

Voordelen van een pipetten spoelapparaat

De belangrijkste voordelen van het gebruik van een pipetten spoelapparaat omvatten:

  • Verbeterde reinigingsefficiëntie: Automatische spoelapparaten reinigen meerdere pipetten tegelijk, wat tijd bespaart in vergelijking met handmatige reiniging.
  • Consistentie: Biedt een gestandaardiseerd reinigingsproces, wat leidt tot consistente resultaten en vermindert de kans op kruisbesmetting.
  • Veiligheid: Vermindert de blootstelling van laboratoriumpersoneel aan potentieel gevaarlijke chemicaliën en contaminanten.
  • Duurzaamheid: Regelmatige en grondige reiniging verlengt de levensduur van pipetten door ophoping van verontreinigingen te voorkomen die de nauwkeurigheid kunnen beïnvloeden.

Waar kun je de pipetten spoelapparaat kopen?

InstruLabo is uw betrouwbare partner voor laboratoriumapparatuur en -benodigdheden. Met ons pipetten spoelapparaat, pipetmandhouder en onze pipetmand bieden we alles wat u nodig heeft om uw laboratoriumwerkzaamheden te optimaliseren. Heeft u interesse in dit product of in een van onze andere laboratoriumartikelen? Bestel nu eenvoudig online. Mocht u twijfelen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Search engine powered by ElasticSuite