Silvosol

Silvosol is een organische verbinding en heeft als chemische formule C6H14O6S2. De stof wordt veelal gebruikt voor sterilisatie en komt voor als een heldere, geelachtige vloeistof met een zoete geur. Een van de belangrijkste eigenschappen van silvosol is de hoge oplosbaarheid van de stof in organische oplosmiddelen, zoals ether en aceton. Ook heeft silvosol een lage oplosbaarheid in water en een hoge viscositeit. Silvosol is thermisch stabiel en heeft een hoge flashpoint, waardoor de stof in de meeste laboratoriumomgevingen veilig te gebruiken is. Bekijk het volledige aanbod aan silvosol hieronder en bestel eenvoudig online.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Vlekken verwijderen met silvosol

Het silvosol dat u vindt bij InstruLabo wordt gebruikt als reinigingsmiddel. De stof is beschikbaar in varianten van 1 liter en 250 mL. Heeft u een vlek op uw kleding, meubels of vloer van zilvernitraat, foto-ontwikkelaar of jodium? Geen nood! Met silvosol verwijdert u deze vlekken weer. Dit werkt het beste wanneer de vlek nog vers is, dus niet ouder dan een paar dagen. De vlek wordt moeilijker te verwijderen met silvosol naarmate u langer wacht.

Silvosol dient onverdund opgedept te worden met bij voorkeur een wattenprop. Als de stof op de vlek aangebracht is, moet dit enige tijd intrekken. Oude vlekken kunnen behandeld worden door de silvosol een nacht te laten inwerken. Na behandeling goed spoelen met schoon water.

Veiligheid bij werken met silvosol

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij silvosol van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen, zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Silvosol is een giftige stof wanneer u eraan wordt blootgesteld. De stof kan bij inname maagirritatie en bij contact met de huid of ogen brandwonden veroorzaken. Indien de stof in contact met de huid of ogen komt, is het belangrijk om de plekken met water te spoelen en moet er onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. Onbehandelde brandwonden kunnen in moeilijk geneesbare wonden veranderen als ze niet direct worden behandeld. Na inademing van silvosol moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden en bij twijfels of klachten moet er een arts geraadpleegd worden. 

Koop silvosol bij InstruLabo

Heeft u de juiste variant silvosol op het oog? Bestel deze dan snel en eenvoudig online. Ook andere producten en chemicaliën bestelt u eenvoudig via onze webshop. Daarmee profiteert u ook nog eens van snelle en betrouwbare levering.

Heeft u vragen over silvosol, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder met advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite