Ultrasoon Reinigen

Wilt u ultrasoon reinigen? Kies dan voor de ultrasoon reiniger van Argolab, Elma Schmidbauer (Elmasonic) of Bandelin Sonorex. Door middel van ultrasoon reinigen kunt u laboratoriumglaswerk zoals pipetten, petrischalen, lenzen en andere instrumenten steriliseren. Bekijk hier ons volledige ultrasoon reinigen assortiment.

... Lees meer
22 producten
Sorteer op

Ultrasoon reinigen met ultrasoonbaden

Ultrasoonbaden maken gebruik van ultrageluid gecombineerd met vloeibaar reinigingsmiddel. Door het versturen van geluidsgolven door de vloeistof, ontstaat een groot aantal luchtbelletjes. Onder invloed van de geluidsgolven imploderen (cavitatie) deze luchtbelletjes. Dit proces zorgt voor stromingen die de werking van een borstel hebben zonder echter de werking van een borstel. Hierdoor is de kans op beschadigingen klein. Ook worden op deze manier plaatsen bereikt, die anders niet bereikbaar zijn. Door gebruik te maken van een ultrasoonbad met verwarming wordt dit effect verstrekt.

Vloeistof voor ultrasoon reinigen

De speciale ultrasoon reinigen vloeistof is toepasbaar in ultrasoonbaden. Deze ultrasoon reinigingsvloeistof is een geconcentreerd, alkalisch, niet-schuimend detergent. Naast dat dit detergent geschikt is voor gebruik in een ultrasoonbad, kan het ook worden gebruikt in automatische wasmachines.

Eigenschappen van het detergent

  • Economisch in gebruik
  • Doeltreffend bij geringe concentraties
  • Hoge reinigings- en ontvettingskracht
  • Polyvalent detergent
  • Alternatief product voor solventen en gevaarlijke en toxische sulfochroomzuren
  • Decontaminerende eigenschappen door gechloreerde agentia
  • Volledig afspoelbaar

Toebehoren voor ultrasoon reinigen

Voor het reinigen met ultrasoon baden zijn speciale inzetmanden verkrijgbaar. Plaats deze op maat gemaakte manden in het ultrasoonbad en leg daarin de ultrasoon te reinigen voorwerpen. 

Koop je ultrasoon reinigings apparatuur bij Instrulabo

Via ultrasoon reinigen weet u zeker dat uw instrumenten steriel en onbeschadigd uit de reiniging komen. Heeft u nog vragen over één van onze ultrasoon reinigen artikelen of over een ander artikel? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite