Centrifuges

Heeft u een centrifuge nodig van hoogwaardige kwaliteit? Dan bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. We hebben verschillende centrifuges in ons aanbod, die uitermate geschikt zijn voor gebruik in laboratoria. Centrifuges worden voornamelijk gebruikt om stoffen in een vloeistof met verschillende dichtheden te scheiden. Voor verschillende situaties zijn specifieke soorten centrifuges nodig. In ons assortiment bieden we allerlei modellen aan, zodat u altijd de geschikte centrifuge voor uw project kunt vinden. 

... Lees meer
6 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is een centrifuge?

Een ander woord voor centrifuge is ‘separator’. Het is een apparaat dat mengsels scheidt door een middelpuntvliedende kracht, ook wel centrifugaalkracht genoemd. Dit is een kracht die bij veel centrifuges sterker is dan de natuurlijke zwaartekracht.

Wat is middelpuntvliedende kracht?

Middelpuntvliedende kracht wordt staat ook wel bekend als centrifugale kracht. Dit is een niet bestaande kracht, ofwel een schijnkracht. Deze kracht ontstaat wanneer een voorwerp een ronddraaiende beweging maakt. Hoe sneller het voorwerp ronddraait, hoe groter de middelpuntvliedende kracht. Dit wordt gebruikt in centrifuges om vloeistoffen van elkaar te scheiden. 

Hoe werkt een centrifuge?

Wanneer een bepaald mengsel of bepaalde vloeistof een niet-oplosbare stof bevat, wordt er gebruikgemaakt van centrifuges. Een centrifuge is een apparaat met een ronddraaiend gedeelte dat werkt met een middelpuntvliedende kracht om bepaalde vloeistoffen te scheiden van elkaar. 

Het ronddraaiende gedeelte van de centrifuge wordt de rotor genoemd. In de rotor is plaats voor meerdere reageerbuisjes met daarin de vloeistoffen. Door het ronddraaien van de rotor worden de zwaarste deeltjes naar beneden gedrukt in de buisjes. De lichtste deeltjes blijven bovenaan. De scheiding in een centrifuge komt dus door het verschil in dichtheid van de vloeistoffen.

Centrifuge bestellen bij InstruLabo

Centrifuges bestelt u snel en eenvoudig op InstruLabo.nl. Vergeet niet de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen bij het werken met chemicaliën. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een labjas of oogbescherming. Voor veiligheidsadvies voor uw specifieke situatie kunt u altijd bij ons terecht. Ook voor andere vragen of opmerkingen staan we voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee voor oplossingen op maat, zodat u de geschikte producten vindt voor uw laboratorium.

Search engine powered by ElasticSuite