Veiligheidskannen

Veiligheidskannen kopen? Zeker van toepassing als u veilig en verantwoord wil werken met gevaarlijke stoffen op het laboratorium of in de productieruimte. Maar ook voor het veilig vervoeren van gevaarlijk stoffen leveren we veiligheidstransportkannen met UN-keur.

... Lees meer
Producten 1-24 van 39
Sorteer op

Toepassingen van veiligheidskannen

De veiligheidskan wordt ook gebruikt om gevaarlijk afval op een veilige manier te verzamelen.

De Salzkotten veiligheidskannen zijn er voor intern gebruik en ook voor transport over de weg of door de lucht.

Kenmerken standaard veiligheidskan

De standaard veiligheidskannen voor intern gebruik zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (wanddikte 0,6 mm) en voorzien van afdichtingen van PTFE (voor een hoge bestendigheid). Om het veilig werken te bevorderen, zijn de handgrepen ergonomisch gevormd en gemaakt van poeder-gecoat aluminium. Een vlamvanger vertraagt het verspreiden van vuur. De zelfsluitende fijndoseerdoppen en schroefdoppen zijn voorzien van een overdrukventiel, dat geopend wordt bij een druk van ca. 0.3 bar.

Veiligheidsjerrycans

Ook voornamelijk voor intern gebruikt zijn de veiligheidsjerrycans. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (wanddikte 0,8 mm) en voorzien van PTFE afdichtingen. Er zijn uitvoeringen van deze veiligheidsjerrycans met kraan voor horizontale opslag en vullen. De handgreep is gemaakt van massief roestvrij staal en deze uitvoering van de veiligheidskan is uitgerust met verwijderbare vlamdovers. Het overdrukventiel in zelfsluitende fijndoseerdop of schroefdop opent vanaf ca. 0.3 bar.

Veiligheidscontaners

Zijn er grotere hoeveelheden gevaarlijke stoffen aanwezig? Dan zijn onze veiligheidscontainers een goede oplossing. Ook vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal met een wanddikte (afhankelijk van het model/inhoud) van 0.8 tot 1.5 mm. Ook weer voorzien van een overdrukventiel, als bij de uitvoering van de standaard veiligheidskannen en veiligheidsjerrycans. De uitvoeringen van 25 liter en 50 liter kunnen worden gestapeld, waardoor beschikbare ruimte optimaal gebruikt kan worden. Met een inhoud van 100 liter en 200 liter zijn op aanvraag veiligheidsbakken beschikbaar.

Veiligheidstransportcontainers

De veiligheidstransportcontainers - met GGVSEB-goedkeuring (UN) voor veilig transport – bezitten een typegoedkeuring volgens GGVSEB, lucht, ADR, RID, IMDG-code en ICAO-TI (UN-transportgoedkeuring). Het betreffen speciale containers voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen op alle openbare transportroutes (weg, spoor, water en lucht) en zijn oedgekeurd voor alle gevaarlijke stoffen (verpakkingsgroep X). Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (wanddikte 0,6 tot 1,2 mm, afhankelijk van het type),en met afdichtingen van PTFE. Er zijn uitvoering met en zonder overdrukventiel beschikbaar.

Veiligheidskan kopen?

Voor al deze veiligheidskannen staat een uitgebreid assortiment toebehoren ter beschikking. Interesse hierin? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite