Transferpette

Een Transferpette is een soort pipet en wordt ook wel een druppelpipet genoemd. Het is een gebruiksvoorwerp in het laboratorium dat gebruikt wordt om kleine hoeveelheden vloeistof nauwkeurig en snel te meten en over te brengen. Dit wordt ook wel een doseersysteem genoemd. De Transferpette moet bediend worden met de hand. De gebruiker kan de vloeistof in de pijp aanzuigen en vervolgens afgeven door middel van een drukknop of hefboom. Een Transferpette is erg nauwkeurig met de afgifte. Dit wordt aangegeven in volumetrieke eenheden zoals microliters of milliliters. De precisie van de afgifte wordt vaak weergegeven in percentages. In ons aanbod vindt u de Transferpette in verschillende varianten, waaronder als éénkanaalspipet, 8- of 12-kanaals en elektronische pipet.

... Lees meer
20 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Toepassingen van een Transferpette 

Een Transferpette wordt vaak gebruikt bij analyse- en onderzoekswerkzaamheden. Het apparaat kan gebruikt worden bij het bereiden van monsters, het mengen van oplossingen en het doseren van reactieve stoffen. Ook wordt een Transferpette vaak gebruikt bij het bereiden van standaardoplossingen en het verdunnen van concentraten.

Verschillende soorten Transferpette

De Transferpette vindt u in ons aanbod in verschillende varianten. Zo bieden we bijvoorbeeld 8- en 12-kanaalspipetten aan waarmee u meerdere monsters tegelijkertijd kunt afnemen. Daarnaast vindt u in ons aanbod Transferpette pipetten van verschillende diktes die verschillende volumes op kunnen nemen. De bediening van de Transferpette gaat handmatig. Door de ergonomische grip is de bediening erg eenvoudig en met één hand te doen. 

Verder vindt u in ons aanbod de Transferpette electronic. Dit is een elektronische pipet met meerdere handige functies. Natuurlijk wilt u de Transferpette voor en na gebruik weer helemaal opladen. Daarvoor bieden we de standaard met oplaadfunctie aan. Met deze standaard laadt u eenvoudig meerdere varianten van de Transferpette electronic tegelijk op.

Veiligheid bij werken met een Transferpette

Zoals vrijwel altijd het geval is in laboratoria, is veiligheid een belangrijk onderdeel van de werkomgeving. Het is daarom belangrijk om de pijp en de afgifteknop van de Transferpette regelmatig te reinigen en te decontamineren om cross-contaminatie te voorkomen. Ook is het van belang om de juiste techniek te gebruiken bij het aanzuigen en afvoeren van vloeistoffen met de Transferpette, om zo onnauwkeurigheden en lekkages te voorkomen. 

Bestel online bij InstruLabo

Heeft u de juiste Transferpette gevonden voor in uw laboratorium? Bestel dit product en toebehoren dan eenvoudig online. U bent verzekerd van producten van de beste kwaliteit dankzij onze ISO 9001:2015 certificering. Daarnaast profiteert u met het online bestellen van uw Transferpette van betrouwbare levering. 

Heeft u vragen over een Transferpette, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met professioneel en persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite