Pipetteerballonnen

Pipetteerballon kopen? Wij hebben een zeer gevarieerd assortiment pipetteerballonnen van verschillende maten, kleuren en vormen. De pipetteerballon of ook wel propipet genoemd kan gebruikt worden als opzetstuk om bepaalde vloeistoffen te pipetteren. Wij hebben ook een groot aanbod pipetten die goed aansluiten bij de pipetteerballon.

... Lees meer
21 producten
Sorteer op

Pipetteerballon, wat is het?

Een pipetteerballon wordt gebruikt om een bepaalde hoeveelheid vloeistof op te zuigen en daarna veilig te verplaatsen. Er wordt dus vaak gebruik gemaakt van de pipetteerballon in medische-, chemische- of andere onderzoeksinstellingen. Er zijn verschillende pipetteerballonnen, maar de werking ervan is exact hetzelfde. Bij de Peleus pipetteerballon lijkt het wat ingewikkelder, maar dat is het verre van!

Hoe werkt de Peleus pipetteerballon?

De pipetteerballon kan worden gebruikt als opzetstuk om vloeistoffen te pipetteren. De pipetteerballon heeft drie ventielen:

  • Ventiel A: Dit ventiel drukt de lucht uit de ballon zodat er vloeistof aangezogen kan worden. Ventiel A bevindt zich recht boven de ballon. De A staat voor Auslass.
  • Ventiel S: Door dit ventiel wordt de vloeistof in de pipet gezogen. Ventiel S bevindt zich recht onder de ballon. De S staat voor Saugen.
  • Ventiel E: Door middel van dit ventiel wordt de vloeistof gecontroleerd uit de pipetteerballon gedrukt. Ventiel E bevindt zich aan de zijkant. De E staat voor Entleeren.

Druk de pipetteerballon op de pipet. Druk daarna op ventiel A om het lucht uit de ballon te ontnemen. Plaats de pipet in de vloeistof en druk op ventiel S, hierdoor zuigt de ballon de vloeistof op.

Pipetteerballon kopen bij InstruLabo

Pipetteerballonnen worden vaak gebruikt in medische instanties, maar ook voor chemische- of andere onderzoeksinstanties. Met de pipetteerballon kan zeer gecontroleerd en veilig bepaalde vloeistoffen worden verplaatst of overgoten worden. Heeft u nog vragen over de pipetteerballon of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

Search engine powered by ElasticSuite