Pipetman

Een pipetman is een belangrijk laboratoriuminstrument dat gebruikt wordt in de volumetrie. Het voorwerp komt van pas voor het meten en overbrengen van kleine hoeveelheden vloeistof. Een pipetman is de standaard voor pipetteren vanwege de hoge betrouwbaarheid van het apparaat. Ook is de pipetman duurzaam, kan hij volledig ingesteld worden naar wens en is het artikel een lucht verplaatsende pipet die wegwerptips gebruikt. Bent u op zoek naar pipetmannen van hoogwaardige kwaliteit? Kijk dan eens rond in ons uitgebreide aanbod van pipetmannen van Gilson en bestel uw pipetman snel en eenvoudig online.

... Lees meer
20 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Toepassingen van een pipetman

Een pipetman kent veel verschillende toepassingen in het laboratorium. Het apparaat wordt veel gebruikt voor het meten en overbrengen van kleine hoeveelheden vloeistof. Verder wordt de pipetman gebruikt voor het bereiden van verschillende oplossingen. Daarnaast wordt een pipetman ingezet voor het uitvoeren van chemische reacties en het analyseren van monsters. 

Er zijn verschillende soorten pipetmannen. Sommige kunnen handmatig worden bediend en andere zijn elektronisch. Iedere pipetman heeft een nauwkeurigheid van een paar procent, waardoor ze zeer geschikt zijn voor precieze metingen.

Veiligheid bij werken met een pipetman

Bij het gebruiken van een pipetman wordt er vaak met verschillende chemicaliën gewerkt. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens en het milieu. Zorg er daarom altijd voor dat u de nodige veiligheidsmaatregelen treft wanneer u werkt met een pipetman in combinatie met chemicaliën. Denk hierbij aan het dragen van de juiste beschermende kleding, zoals handschoenen, oogbescherming en een labjas

Raadpleeg altijd het veiligheidsblad van een chemische stof wanneer u die gebruikt in combinatie met een Gilson pipetman.

Pipetman kopen bij InstruLabo

Wanneer u de juiste pipetman heeft gevonden, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan uw winkelmandje. Voeg daar ook overige benodigdheden aan toe en uw bent klaar om te bestellen. Zodra u de bestelling van uw pipetman afrondt, gaan wij voor u aan de slag. We garanderen betrouwbare levering en producten van hoogwaardige kwaliteit dankzij onze ISO 9001:2015 certificering. Bekijk het volledige aanbod pipetmannen om alles opties te vergelijken.

Heeft u vragen of opmerkingen over een pipetman, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite